Fa Zsalugáterek, Zsalutáblák, Spaletták

Fix és Mozgatható Lamellás Zsalugáterek

A zsalugáter fix- vagy mozgatható (állítható) lamellákkal készülő passzív kültéri árnyékoló fő célja, hogy a kültér melegét már a nyílászáró előtt útját állja, így környezetbarát módon akadályozza meg a beltér nem kívánatos felmelegedését.

Felépítés

Lamellák, szárny

Válogatott toldásmentes borovi fenyő teljessen csomómentes alapanyag melyel kiküszöbölhető a lamellák csavarodása.

Keret

Hosztoldott borovi fenyő kisebb csomók előfordulhatnak. A zsalugáter kerettel együtt készül így a keretet sokkal egyszerűbben fel lehet szerelni a nyílászáróra.

Vasalat

Két típusú vasalatot különböztetünk meg. Az egyik hagyományos sárga színű illetve a Roto-Fentro fekete színű vasalat. Mindkét típusnál sarok vasakat szerelünk be mely a zsalugáter stabilitását erősítit. A sárga színű vasalat fixen 15cm kivetést lehet elérni a fekete színű vasalat állítható 0-15cm-ig. Mélyebb falkávák esetén úgynevezett szúnyogháló keret kerül beépítésre mely alkalmas rovarháló befogadására. Falsíkon való elhelyezésénél kivető pántok helyet sima elforduló pántokat építünk be. Belülről el forgatható rúdzárat használunk mely alul és felül is zárják a zsalugátert. Egyedi esetekben megoldható a zsalugáter kívülről történő zárhatósága is, ekkor egy-egy ún. fiókzárat szerelünk a szárny aljára és tetejére. A bejárati ajtó elé kerülő zsalugátert több ponton záródó, átmenőkilincses biztonsági zárral látjuk el, így kezelése kívülről is kényelmesen történik.

Spaletta

Fix nem mozgatható szerkezetű árnyékoló. Vasalata megegyező a zsalugáter vasalatával.

Íme néhány példa:

Felületkezelés

Vastag lazúr festés: MILESI Hydrocrom típusú vizes bázisú lazúrral történik 4 rétegben felhordva az alábbiak szerint:

 • 1. réteg
  szállekötő alapozó csiszolás előtt. Első réteg után 120/150-es szemcse nagyságú csiszolás.
 • 2. réteg
  a szín felvitele vagyis a pácolás mely egyben gombamentesítő is. Mártással történik a minél egyenletesebb szín elérése érdekében illetve ezzel biztosítsuk, hogy a gombamentesítő minden részén be fedi a fát.
 • 3. réteg
  közbenső töltő alapozás mely színtelen XBC 2-vel történik. Szórással hordjuk fel 120-150mikron vastagságban. A közbenső réteget száradás után újból csiszoljuk 100-as szemcse nagyságú szivacs csiszolóval.
 • 4. réteg
  fedő lazúr mely alapesetben XGC 20007-es fokozottan vízálló fedő lazúrral történik. Szórással hordjuk fel 200-240mikron vastagságban ettől lesz a réteg fényesebb illetve keményebb.

Képeinkkel szeretnénk a választását megkönnyíteni amennyiben nem lát terveinek megfelelőt kérem keressen fel telefonon (+36 70 260 8204) vagy személyesen biztosan találunk megoldást egyedi igényeire. Zsalugátereink II. osztályú minőségben készülnek.

Felületkezelés