Árnyékolástechnika, redőny, reluxa, szalagfüggöny

Műanyag redőnyök

Külső tokos műanyag redőnyrendszerek a legkeresettebb redőnyrendszerek csoportjába tartoznak a redőnyök bármilyen típusú nyílászáró külső síkjára felszerelhetők.

A rendszerek előnyös tulajdonságaiból ki kell emelni a redőnyök nagy variálhatósági lehetőségét, könnyű kezelhetőségét és nem utolsósorban kedvező árát.

A redőnyök tokszerkezete horganyzott, gyárilag festett, fóliával ellátott acél vagy alumínium szalagból, az Ön által választott háromféle alakzat bármelyikére kerülhet kialakításra.

A 37mm hasznos magasságú, német típusú redőnylécek fényzáróak és széles színskálából választhatók. A redőnyléc kedvező tekeredési méretekkel rendelkezik, ezért nem szükséges nagy tokméret alkalmazása.

Ez azért fontos, mert a nyílászárótól függően, a redőny tokszerkezetének egy része, a lakáson belülről nézve is látszódhat.

A redőnyöket két alaptípusra bonthatjuk.

“Hagyományos” redőny esetében egy kiforrott, de alapjaiban egyszerűbb és szerényebb technikai lehetőségeket magába rejtő rendszerről beszélhetünk, amely leginkább kedvező árával csalogatja megrendelőit.

A fentebb említett tokrendszert porlakkozott, acél oldalvég zárja le. A csapszeggel ellátott tengelyszerkezetre tekeredik fel a német típusú műanyag redőnyléc, melynek fém-, vagy műanyag betétes zárólécére külső ütközőt rögzítünk.

Így akadályozzuk meg, hogy a felhúzás során a redőnyléc a tokszerkezetbe forduljon. Lefutója gumikéder nélkül és gumikéderrel is megrendelhető.

Az “Új típusú” redőny, külső megjelenését tekintve teljesen megegyezik az alumínium redőny formavilágával. Lefutója belsejében elhelyezett gumikéder a halkabb működést, a csapágyazott tengelyszerkezet a könnyed kezelést, míg az alumínium oldalvég és záróléc a hosszú élettartamot biztosítja a rendszernek. Az alumínium záróléc belsejében helyezzük el a kívülről nem látható rejtett ütközőt, mely a redőnypalást tokba fordulását akadályozza meg.

Az alumínium oldalvég nemcsak a redőny tartósságát és esztétikai látványát növeli meg, de alkalmazásával lehetővé vált a szúnyoghálóval kombinált redőny kialakítása.

A redőnytokba épített szúnyogháló esztétikailag és anyagilag is kedvezőbb választás, mint az utólagosan, a redőny külső síkjára felszerelt, önálló mobil szúnyogháló.

Az extrudált kombinált lefutó gumikéderrel ellátott részében a redőnyléc, míg a kefével ellátott lefutó részében a szúnyogháló működtethető.

Az “Új típusú” redőny, új minőségi kategóriát állított fel a műanyag redőnyrendszerek családjában!

A redőnyök működtetése manuálisan, gurtni vagy zsinórzat alkalmazásával történhet.

Színük megválasztható a lakásbelső színkialakítását figyelembe véve.

A működtetés során “felesleges” gurtnit vagy zsinórzatot a begyűjtő automata rejti el.

Az automata egyedi igények szerint falba véshető kivitelben is megrendelhető cégünknél.Társaihoz képest ennek a fajtának kiváló a hang és hőszigetelő hatása, mivel a redőny lécei PUR habbal vannak kitöltve. Ezáltal tökéletesen zár és szigetel, aminek köszönhetően rengeteg energiát takaríthatunk meg vele. Mindemellett a betörés ellen is védelmet nyújt.

Egyre nagyobb teret nyer a mai rohanó világba a “motorizált redőnyök.” A redőny szerkezet felépítése alapján megegyező. A motor a tokba van szerelve közvetlen meghajtással a tengelyre.

Leggyakrabban a rádióvevős motorokat szereljük, mivel a működtető kapcsoló nincs összekötve a motorral, rádiójellel kommunikálnak. Előnye, hogy nem kell előre a falba vezetékcsatornákat beépíteni, kényelmesen tudjuk akár fotelból a redőnyünket működtetni. Ezenkívül előre be tudjuk programozni, hogy mikor menjen fel, és le. Biztonsági szempontból is jelentős, mivel a redőnyök automatikusan működnek, és ha hosszabb időre vagyunk távol otthonunktól, akkor is egy lakott ház látszatát keltik. Kiegészíthetjük fényérzékelővel, ami a napfény erősségét figyeli és ez alapján vezérli a redőnyünket.

A mechanikus vezérlésű motorral szerelt redőnynél egy kapcsolót kell a falon elhelyezni, amit össze kell kötni a motorral. Ezt új építésű házaknál célszerű előre becsatornázni a falba, de utólag is meg lehet oldani a felszerelését külső kábelcsatorna felszerelésével. Nagy előnye még ennek a megoldásnak, hogy olcsó!

ALU Redőny

Az alumínium redőny tokja sokszögletű alakban készül. A golyóscsapágyazásnak köszönhetően halk és precíz működést eredményez. Továbbá a csendes működés érdekében a színterezett lefutóinak a belső oldalain kefebetétek is találhatók. Ez megakadályozza a por beszivárgását, illetve szigetel is egyben.

Lehet mechanikus és motoros működtetésű is, illetve mindegyik változata kiegészíthető szúnyoghálóval. A motoros változat lehet falikapcsolós, vagy távirányítós változatú.

Az alapszíneken felül lehetőség van bármelyik alszínre való porszórásra. A tok és a lefutó bármilyen színre festhető. Előnyei között említhető, hogy az alumínium redőny akár 300cm-es fesztávot is kibír.

Milyen előnyöket biztosít az alumínium redőny az Ön számára?

  • Védelmet nyújt a betörés ellen
  • Kiváló hang és hőszigeteléssel rendelkezik
  • A magas szintű hőszigetelésével rengeteg energiát takaríthat meg
  • Ellenáll az időjárás viszontagságainak
  • Nehéz benne kárt tenni
  • Tartós és nem igényel gondozást
  • Nem vetemedik meg
  • Kiváló stabilitás jellemzi, nagy szélességi méreteknél is
  • Akár riasztó rendszerrel is összehangolható
  • Beépített rolós szúnyoghálós kivitelre is lehetőség van

Szalagfüggöny

Irodák, irodaépületek szinte elmaradhatatlan árnyékoló szerkezete. Forgatható lamelláival képes a bejövő fény szabályozására, valamint megfelelő textillel a fény teljes elnyelésére.

A széles anyagválasztéknak köszönhetően, családi házak, lakások belsőárnyékolója is lehet.Lamellái lehetnek 127 mm-es, 89 mm-es illetve 63 mm-es.Szerelhető ablaknyílásra, mennyezetre, oldalfalra egyenes és ferdesíkban.

Napellenzők

Az általunk gyártott és forgalmazott “könyökkaros” napellenző alumínium és acél porfestett szerkezetre épül. A ponyvát a nagy múltú osztrák Sattler cég biztosítja. Impregnálásának köszönhetően időtálló színtartó és vízlepergető tulajdonságai teszik népszerűvé és jó minőségű termékké.

Működtetése történhet kézi hajtóművel illetve Somfy motorokkal a legmodernebb vezérléstechnikáig. Már egyetlen napellenzőnél is előnyös lehet szél- illetve szél fény automatikával komfortosabbá tenni életünket. És nem utolsósorban megóvni árnyékolónkat az erős szél okozta károsodásoktól.

Képeinkkel szeretnénk a választását megkönnyíteni amennyiben nem lát terveinek megfelelőt kérem keressen fel telefonon ( +36/70-2608-204) vagy személyesen biztosan találunk megoldást egyedi igényeire.

Felületkezelés

Azonnali üzenetküldés