Nyitási módok

Egy kis segítség az árajánlat kérés kitöltéséhez. Első sorban Ablakok, Erkély ajtók nyitási módjai.

Fix ablak

Nem nyitható csak Tokból és hozzá tartozó üveg felületből áll. Legolcsóbb és egyben a legegyszerűbb kivitel. Főképp olyan helyekre ajánljuk ahol nem szükséges a szellőztetés. Biztonsági üvegezés ajánlott nagyob üveg felületeknél (3m2). A fix ablakba szükség szerint bele építhető szellőző rendszer. Szárny peremtakarást alap áron tartalmazza.

Rendelhető méretek: szélesség 30-240cm, magasság 30-240cm. Ezen felüli méretek is gyárthatók Tok osztó beszerelésével illetve a hozzá tartozó megfelelő biztonsági üveg kiválasztásával.

Nyíló ablak

Egyszárnyú Oldalra nyíló ablak mely nem buktatható. Gyors szellőztetés céljából megfelelő de buktathatósági funkció hiánya miatt folyamatos szellőztetésre nem ajánlott. A kilincs az ablakszárny oldalán nyitás iránynak megfelelően jobb vagy bal oldalon.

A vasalat részletes rajza megtalálható itt.

Rendelhető méretek: szélsség 40-150cm, magasság 40-150cm.

Bukó ablak

Egyszárnyú csak buktatható ablak nyitási funkcióval nem rendelkezik. Szellőztetés céljából a legmegfelelőbb. A szárny nyitott állapotban 10-15cm bukik ki mely állítható. Tisztítás céljából ki lehet akasztani a horony ollót így teljesen ki lehet tárni a szárnyat. A bukó ablakoknál a kilincs álltalába a felső részen helyezkedik el de nagyobb méreteknél úgynevezett két kilincses megoldást is alkalmazzuk.

A vasalat részletes rajza megtekinthető itt.

Rendelhető méretek: szélsség 50-150cm, magasság 40-150cm.

Bukó-Nyíló ablak

Ahogy a neve is tartalmazza nyitható illetve egyben buktatható kivitelű egyszárnyú ablak. Kombinált funkcióval rendelkezik így a legelterjedtebb nyitási mód. A kilincs szárny oldalán helyezkedik el nyitási iránytól függően jobb vagy bal oldalon. Kicsit drágább mint a bukó vagy a nyíló ablak de funkióját tekintve legjobban felszerelt. A vasalat tartalmazza a hibásműködtetés gátlót mely meggátólja, hogy a két funkció egyszerre működjön.

A vasalat részletes rajza megtekinthető itt.

Rendelhető méretek: szélsség 45-150cm, magasság 45-150cm.

Középen felnyíló + Bukó Nyíló ablak

Az egyszárnyú méret határok miatt lett elterjedt mindkét oldalt nyiható illetve egy tetszőlegesen kiválasztott szárny buktatóható kivitelű nyitási mód. Kilincs csak a bukó-nyíló oldalon található. Kilincses szárny kinyitása után egy kar segítségével nyithatóvá válik a másik oldal is így kitárható mindkét szárny függőleges osztás nélkül. Előnye Praktikus mert nyitható – buktatható, kilátásba nincs zavaró tényező, méret határai meghaladja az egyszárnyú ablakét, kiméletesebb a vasalat működése mivel megoszlik a súly a két a szárny között. Létezik nyíló+nyíló kivitelben amin mindkét szárny csak nyílik. Mivel nagyon csekély az árbeli különbség javasolni szoktuk a bukó-nyíló változatot.

A vasalat részletes rajza megtekinthető itt.

Rendelhető méretek: szélsség 90-200cm, magasság 90-200cm.

Nyíló erkély ajtó

Egyszárnyú oldalra nyiható szárnyú. Az erkély ajtó vasalata megegyezik főképp a nyíló ablak vasalatával. Azon felül huzatzár kerül beépítésre.  Lehet kérni fa küszöbbel és alacsony alu küszöbös megoldással. Kifele nyíló illetve zárható kivitelben is rendelhető.

A vasalat részletes rajza megtekinthető itt.

Rendelhető méretek: szélsség 60-110cm, magasság 200-240cm.

Bukó-Nyíló erkély ajtó

Természetesen a neve megint csak utal a nyitási módra. Egyszárnyú buktatható és nyiható vasalat. A kilincs szárny oldalán helyezkedik el nyitás iránytól függően jobb vagy bal oldalon. Az erkély ajtón alap esetben csak belül van kilincs. Az erkély ajtó szárny alsó részén dupla anyagvastagságot használunk főképp biztonsági és statikai szempontból. Rendelhető zárható és kifele nyíló kivitelben. Lehet kérni fa küszöbbel és alacsony alu küszöbös megoldással.

A vasalat részletes rajza megtekinthető itt.

Rendelhető méretek: szélsség 60-110cm, magasság 200-240cm

Középen felnyíló + Bukó-Nyíló erkély ajtó

Kétszárnyú erkély ajtó mely mindkét szárnya nyílik tetszőlegesen az egyik buktatható. A kilincs a buktatható szárnyon oldalt helyezkedik el. A másod szárny egy kar segítségével nyithatóvá válik. Nagyobb méretekhez főképp ezt a típúst ajánljuk. Alap esetben csak belül van kilincs de rendelhető külső kilincses vagyis zárható megoldással illetve kifele nyíló kivitelben. Az erkély ajtó szárny alsó részén dupla anyagvastagságot használunk főképp biztonsági és statikai szempontból.

A vasalat részletes rajza megtekinthető itt.

Rendelhető méretek: szélsség 120-200cm, magasság 200-240cm

Toló-Bukó erkély ajtó

Alap esetben egy fix és egy tolható egyben buktatható szárnyat tartalmaz. A-sémának hívják az alap vasalatot. Alsó -felső sín van beépítve melyben mozgatható a szárny. A nagyobb méretek 320cm szélesség felett javasolt a két szárny beépítése illetve úgynevezett kényszerműködtetésű vasalat használata. A kilincs a buktatható szárnyon oldalt helyezkedik el 90-fok elfordítással ki emelkedik a falcból így eltolhatóvá válik. + 90-fokos kilincs fordulattal a szárny buktathatóvá válik. Alap esetben csak belül van kilincs de rendelhető külső kilincses vagyis zárható megoldással illetve kifele nyíló kivitelben. Rendelhető kisebb úgynevezett ablak méretben. Az erkély ajtó szárny alsó részén dupla anyagvastagságot használunk főképp biztonsági és statikai szempontból.

A vasalat részletes rajza megtekinthető itt.

Rendelhető méretek: szélsség 140-600cm, magasság 150-240cm

Felületkezelés

Azonnali üzenetküldés